2011. március 25., péntek

DECEMBER

Decemberben az alabbi feladataim voltak:
  1. Grundtvig work-shop projekt kiiras tanulmanyozasa,  otletek generalasa, majd projekt megirasa
  2. Intezmeny akkreditacios kovetelmenyrendszer tanulmanyozasa, kiemelten a sziciliai regioban
  3. Ev vegi teljesitmeny-ertekeles (work-shop formaban) 
1. Gruntdvig work-shop (tanuloi muhelyek):
A palyazati kiiras (a kovetkezo bejegyzesben reszletesen ismertetem) tanulmanyozasa utan, tobb projekt otletet dolgoztam ki, melybol kozosen a 
 
  "Danze  folkloriche come elemento di conoscenza della varietà culturale  in Europa" azaz: A neptanc mint eszkoz, a  kulturalis sokszinuseg megismerese, Europaban ; amelynek fo celja, hogy a projektben  resztvevo orszagok (koztuk termeszetesen Magyarorszag is)  felnottjei  kozosen kidolgozzanak egy "ertek azonos"  szindarabot, amely tukrozi mindegyik orszag kulturajat, nepviseletet, tradiciojat stb., ezzel letrehozva egy multikulturalis europai egyseget.2. Az olaszorszagi felnottkepzes intezmenyrendszere es az intezmeny akkreditacios kovetelmenyrendszer tanulmanyozasa, kiemelten a sziciliai regioban


3. Ev vegi teljesitmenyertekeles:

A teljesitmenyertekeleshez kidolgoztam egy kerdoivet, melyet minden munkatars megkapott. Minden kolleganak ertekelne kellett onmagat, es minden egyes kollegajat, majd a kitoltes utan osszesitettem, es a kapott erdemenyekbol egyeni ertekelest keszitettem.
A kerdoiv az alabbi teruleteket foglalta magaban:
  • Hogyan latom onmagam a 2010-evben vegzett munkam soran?
  • Mely a legjobb es legkevesbe jo teljesitmenyem /eredmenyem 2010 evben?
  • Melyek azok a teruletek amelyben fejlodnom kell?
  • Hogyan latom x. y. munkatarsamat a 2010. evben vegzett munkaja soran?
  • Mely volt. x.y. munkatarsam legjobb es legkevesbe jo teljesitmenye 2010-ben?
  • Melyek az x.y. munkatarsam gyengesegei, melyek azok a kompetenciak, szakmai teruletek amiben meg fejlodnie kell?
Az ertekeles eredmenyet december 22-en egy  "meglepetesszerru" jatekos work-shop kereten belul osztottam meg: Mivel ev vege volt (es az olaszoknal a Telapo -Babbo Natale- hozza a karacsonyi ajandekokat)  ezert az ertekelest osszekotottem a ceges karacsonyi partyval.

Mindenki meglepetésére, év utolsó munkanapjának délutánján megérkezett a Mikulás „a párom személyében”. A cégvezetőt kereste és rendkívüli megbeszélést kezdeményezett, melynek keretében mindenki megkapta a neki szánt személyes ajándékot.
Természetesen csak az után, hogy mindenki megkapta  a róla szóló értékelést, az elozetes kerdoivek eredmenyei alapjan.

Voltak bizony akik virgácsot is kaptak, de azért mindenki örült, mert a Mikulás bácsi mindig jóságos. Vidám hangulatban, az ajándékok bontogatásával telt a délután, de azért mindenki elgondolkodhatott a hallottakon. Jó alkalom volt ez kicsit szembesülni önmagunkkal.

A „fáradt öreg” nagy sikert aratott a szervezetnel, remelem hagyomannya valik a kovetkezo evekben.


Nincsenek megjegyzések: