2011. február 24., csütörtök

2010. OKTOBER

Oktoberben megerkezett  5 honapra uj kolleganonk  Annamarie Franciaorszagbol, aki szinten Grundtvig asszisztenskent vett reszt a szervezet munkajaban, mint francia nyelvtanar.

1. Feladatom:
Folytatva munkamat elso lepeskent -mivel tanulmanyutam egyik fo celja is ez volt- letoltottem az intezmeny akkreditacios kovetelmenyrendszert meghatarozo torvenyeket es rendeleteket, es alapos tanulmanyozasaba fogtam.

Az egyik legfontosabb kriterium itt Olaszorszagban, hogy a kepzo intezmenynek meglevo, ISO 9001 altal tanusitott  minosegiranyitasi rendszerrel kell rendelkeznie, vagy a kerelem beadasa utan legkesobb 2 even belul meg kell hogy szerezze. Mivel  a CEIPES meg nem akkreditalt, ezert megkaptam azt a lehetoseget, hogy az akkreditacio kovetelmenyrendszerenek megfeleloen dolgozzam ki az intezmeny minosegiranyitasi rendszeret, folyamatait es a felnottkepzeshez szukseges dokumentumokat.

2. Feladatom: 
A helyi lakossag reszere, munkaero-piaci  tanacsadas formajaban  "Karriermenedzsment" 3 napos treningprogramot dolgoztam ki:


1. Modul: INFORMACIO GYUJTES 
(Onismereti gyakorlatok, erossegeink-gyengesegeink felismerese, osszegyujtese, szemelyisegtesztek, munkaeropiaci informaciok gyujtese stb.)

2.Modul: ALLASKERESESI STRATEGIANK KIALAKITASA 
(Szemelyi SWOT -analizis alapjan celok, feladatok, eroforrasok megtervezese, hatekony szemelyi portfolio keszites, digitalis oneletrajz vagy video CV alkalmazasaa gyakorlatban stb.)

3. Modul: MEGVALOSITAS ES ERTEKELES
(Felkeszules az interjura, interju szimulacios gyakorlatok, interju utan..., az allaskeresesunk eredmenyeinek ertekelese-visszacsatolas stb.)

A feladatok szakmailag uj kihivast jelentettek:  mind a torvenyek, rendeletek ertelmezese, vagy a minosegiranyitasii rendszer kidolgozasa olasz nyelven, illetve mind a treningprogram kidolgozasa amelyet szemelyesen En tarthatok meg a resztvevoknek, szinten olasz nyelven.

Termeszetesen ezen munkak teljesen lekotettek az idomet, igy meg novemberben is egesz honapban ezeken dolgoztam teljesen onalloan. 

A szervezet munkamat annyiban segitette, hogy hetente ket alkalommal egy onkentes nyelvtanar  fejlesztette eddigi nyelvtudasomat es segiett a bonyolult "termini technici" ertelmezeseben.






1 megjegyzés:

Töviskes Imre írta...

Gratulálok! Nagyon szép és jó tematikájú oldal! Szerintem sok embernek ahsznos lessz aki hasonló terület iránt érdeklődik.
Töviskes Imre