2011. június 2., csütörtök

Normann várak nyomában

CACCAMO
A vár, Palermótól 50 km-re, a San-Calocero hegy nyugati lábánál található, ahonnan gyönyörü kilátás nyílik a San Leonardo folyó völgyére. Kakkabe néven 400. Kr. e. Hamilkar épitette melyet a normann Ruggero D'Altavilla, Roberto Guiscard  az arab uralom után átépített. Később, a XI. században, a vár a Chiaromonte család birtokába került.  A vár ma is látogatható.
További információ:www.castelli-sicilia.com/links.asp?CatId=145
CARINI
A vár palermótól 25 km-re található. A norman Bonello Rodolfo utasítására építették 1075 és 1090 között,  de a végleges szerkezete a  XVI. századra készült el. Ez a vár, amely megőrizte arab-normann illteve reneszánsz-katalán stílusát.
Ma is látogatható.
További információ: http://www.comune.carini.pa.it/castello.asp


CASTELBUONO
Palermótól kb. 70 km-re,  a Parco delle Madoine Nemzeti Park területén található. A vár építését 1316-ban kezdte el  Gróf I. Francesco Ventimiglia a San Pietro Ypsigro dombon, építészetében arab-normann-sváb stílusok keverednek. A vár Ventimiglia család birtokolta, egészen a múlt századig. A vár mai is látogatható.
További információ:
www.comune.castelbuono.pa.it/citta/tour_fotografico/castello/index.asp
MONREALE (Castellacio, castello di san benedetto)
Palermótól 10 km-re található, a Monrealban a  Caputo hegy tetején. Régóta ismert a beceneve "Il Castellaccio". Az épület célja az volt, hogy a bástyájáról  szemmel tartsák a szaracén kalózok hajóit,  akik rendszeresen terrorizálták és kirabolták Palermo és környéki lakosokat. A XII. században, szintén muszlin erődítményre épült, normann  erődítmény.


CEFALÁ DIANA (Ruderi del castello di Cefalá Diana)
A város 36 km-re  található Palermótol. A település hajdanán arab fürdőknek adott otthont. A vár a XIII.-XIV. században épült egy szikla tetejére 650 méter tengerszint feletti magasságban. Az egész várat uraló torony még ma is nagyon jó állapotban van, több mint 20 méter magas. A többi a szerkezetből szinte semmi sem maradt.GERACI SICULO (Ruderi del castello dei Ventimiglia)GIULIANA 


MARINEO (Castello e Museo archeologico)MISILMERI (Ruderi del castello dell'Emiro)

PRIZZI (Castello della Marganna)
VICARI 


Nincsenek megjegyzések: